Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
6 + 12 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

На Вінниччині представили напрацювання пілотного проекту щодо контролю сирого молока

У Вінницькій області відбулася нарада щодо старту пілотного проекту «Програма контролю сирого молока» в рамках Швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні».

У заході взяли участь заступник директора департаменту – начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Микола Білоус, представники Проекту з безпечності молока, Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, структурних підрозділів райдержадміністрацій та облдержадміністрації, виробники молока, представники пунктів заготівлі молока та молокопереробних підприємств та інші.

У ході наради керівник Проекту з безпечності молока Ігор Кравченко презентував Проект Наказу про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів та окреслив концепцію пілотного проекту «Програма контролю сирого молока». Начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Микола Білоус поінформував учасників щодо нового харчового законодавства, зокрема про державний контроль виробництва молока та введення його в обіг.

Мета проекту полягає у підтримці створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні.

Діяльність проекту спрямована з одного боку, на надання технічної допомоги Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, щоб розробити і ввести в дію сучасну систему інспектування безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості, а з іншого - на надання допомоги молокопереробному виробництву у запровадженні консультативної програми для поліпшення виробництва безпечного та високоякісного молока на рівні первинного виробництва.

Проект також визначить нагальні потреби у обладнанні, щоб підтримати впровадження системи інспектування безпечності харчування та надати обмежену кількість обладнання виходячи з оцінки потреб.

На Вінниччині представили напрацювання пілотного проекту щодо контролю сирого молока